tisdag 20 april 2010

förresten, kommer ni ihåg halens? josefssons, ellos...? kommer ni ihåg hur klädeskatalogerna som kom var ett vårtecken? när man huttrande tittade på bikini- och baddräktsbilderna och drömde sig bort. funderade på vilken man själv skulle passa i. (denna grej med en katalog. kläder man inte kunde prova utan var tvungen att drömma sig in i, för att veta om det var rätt plagg eller inte.) man försökte försiktigt förlika sig med en bild på en själv, likblek och ledsen, i de där aqua eller korallfärgade badkläderna. man kände vind och sol mot huden. man drömde sig bort.

jag undrar om vårmode och vårkataloger har ett extra värde för oss i norden. för mig var det vårtecknet nummer ett. eller, nja, det var det ju inte för de kom ju på vintern, katalogerna. men det var vårhoppet nummer ett. den första påminnelsen om det faktiskt kommer att bli sommar här med. även för oss i lilla sverige. jo även vi ska få sitta i solen vid en badplats, i korallfärgande bikinis.

det var svårt, nästan omöjligt, att tänka sig det, när de där katalogerna damp ner i brevlådan. men de utgjorde ett hopp om att det skulle ske även det året. det var åttiotal då, när jag bläddrade som allra flitigast i katalogerna. även tidigt nittiotal skulle jag tro.

1 kommentar:

Goss sa...

Och när det var som kallast kunde vi alltid titta i resekatalogerna, och klippa ut bilder på Maldiverna och Barbados.Bar(naket)Bad(bade)os(oss på danska...)